Puhevalmennus

Puhevalmennuksessa tutustut ääneen ja opit käyttämään kehoa äänenkäytön tukena. Opit hengitystekniikkaa ja kehonhallintaa, jotka edistävät tervettä äänentuottoa. Teemme yhdessä resonanssiharjoituksia, joilla saat ääneesi lisää sointia ja kantavuutta. Artikulaatioelimistön toimintojen harjoittaminen auttaa sinua tuottamaan tekstiä vaivattomasti ja selkeästi. Tapaamisiin sisältyy myös tekstin luentaa, jossa tunnilla harjoiteltuja asioita kokeillaan käytännössä.

Äänen harjoittaminen auttaa sinua käyttämään ääntäsi taloudellisesti ja rasittamatta. Vokologien motto “minimillä maksimia” toimii ohjenuoranamme. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että voimakkaat äänenkäyttötavat pitäisi unohtaa. Terveellä äänellä lähes mikä vain on mahdollista kunhan tekniikka on oikea. Puhevalmennuksessa opit käyttämään puheen eri voimakkuusasteita hiljaisesta puheesta huutoon ja tuottamaan hyvälaatuista ääntä mahdollisimman pienellä kuormituksella.

Erilaisten äänenkäyttötekniikoiden lisäksi opit myös pitämään huolta äänestäsi. Äänen hyvinvoinnille on tärkeää lämmitellä keho ja ääni ennen pitkäkestoista puhetilannetta, ja saat vinkkejä sekä äänen lämmittelyyn että jäähdyttelyyn. Näin äänesi kestää paremmin arkipäivän puhetilanteita.

PUHEVALMENNUS SISÄLTÄÄ:

  • tapaamiset 5 x 55 min
  • puheäänen mittaukset ja analyysit + palaute
  • kurssin tavoitteiden määritteleminen alkukartoituksen perusteella
  • tarpeisiisi sopivia ääniharjoituksia (hengitys, äänentuotto, resonanssi, artikulaatio)
  • 6 kk:n pääsy UniikkiÄänen foorumiin, jossa on mm. harjoitusvideoita, teoriatietoa ja aineistoa harjoittelusi tueksi
  • henkilökohtainen harjoitusohjelma, jonka saat koottua ja ladattua UniikkiÄänen foorumista
  • ”ennen ja jälkeen” -äänitteet omasta puheesta mp3-muodossa
  • äänenrentoutusletku hoito- ja käyttöohjeineen sekä henkilökohtainen käyttöopastus
  • lisäksi tunneilla hyödynnetään äänitysmahdollisuutta: voit äänittää ohjattuja harjoituksia esimerkiksi puhelimeesi, jotta kotiharjoittelu sujuisi paremmin

Voit kertoa sopivat ajankohdat kurssisi pitämiselle ilmoittautumislomakkeessa, ja sovimme aikataulun sen perusteella. Kurssin tunnit pidetään 5 viikon sisällä ja kurssiin sovelletaan UniikkiÄänen yleisiä kurssisopimusehtoja. Osa tunneista voidaan pitää tarvittaessa verkkotunteina, mutta ensimmäinen ja viimeinen tunti tulee pitää Riihimäen toimipisteessä alku- ja loppuäänityksien takia.

Kurssin hinta on 449 €  (sis. alv 24 %). Maksutapa: ennakkolasku kertamaksuna tai 2 erässä. Jos haluat maksaa kurssimaksun 2 erässä (224,50 €/erä), tällöin ensimmäinen lasku on maksettava ennen ensimmäistä tuntia ja toinen erääntyy kurssin 4. viikolla ennen viimeistä tuntia. Mikäli laskuja ei ole maksettu ajallaan, tulevat tunnit peruutetaan. Ensimmäiseen laskuun ei tule lisäkuluja, mutta 2. laskuun lisätään laskutuslisä 5 €. Laskutuslisä veloitetaan myös useilla eri maksutavoilla maksettaessa (esim. yhdistelmämaksut osittain työsuhde-edulla ja loppuosa laskulla). Kurssiin sovelletaan UniikkiÄänen yleisiä kurssisopimusehtoja.

”Kiitos paljon kurssista! Sain paljon korvaamattomia työkaluja äänenhuoltoon sekä äänikapasiteetin voimistamiseen ja laajentamiseen. Tuntui että jo kurssin ajallisissa puitteissa tapahtui muutosta, jonka huomaan työssäni päivittäin. Tästä on hyvä jatkaa!” – Nimetön asiakaspalaute puhevalmennuksesta

Tunteja on tarjolla Riihimäellä tiistai- ja torstai-iltaisin. Ilmoittautumislomakkeeseen kannattaa merkitä mahdollisimman paljon vaihtoehtoja, jotta kurssi saadaan toteutettua.

COVID-19 -tilanteesta

Varaudu koronapandemian takia siihen, että kaikkia tunteja ei välttämättä pysty pitämään kontaktiopetuksena. Koska kurssilla tehdään kuitenkin äänityksiä, sekä 1. että 5. kurssikerta on pidettävä joka tapauksessa lähituntina.

Ilmoittaudu kurssille tämän linkin kautta —>

PYYDÄ TYÖNANTAJAASI OSALLISTUMAAN KOULUTUSKUSTANNUKSIIN

Tässä perusteluita:

1) Puhetyö kuormittaa ääntä, ja äänen kestävyys on välttämätöntä työtehtävien menestyksekkään hoitamisen kannalta. Taloudellista äänenkäyttöä voi onneksi harjoitella.

2) Asiantuntijatyössä ja myyntityössä viestin perillemeno varmistaa tulokset. Tärkeää ei ole vain se, mitä sanotaan, vaan myös miten se sanotaan. Vakuuttavuutta puheääneen saa omaan fysiologiaan sopivalla puhekorkeudella ja selkeästi erottuvalla ja kantavalla äänellä.

3) Toimiva ääni on osa vuorovaikutusta ja edistää viestin perillemenoa. Taito käyttää monipuolisesti ääntä antaa varmuutta toimimiseen eri puhetilanteissa. Äänen vaikuttavuutta voi lisätä harjoittelemalla vivahteikasta äänenkäyttöä, eri voimakkuuksia ja puhekorkeuksia hyödyntäen.

4) Puheammatissa ääni on keskeisessä roolissa päivittäisessä työssä, joten sen toimivuus tai toimimattomuus vaikuttaa suoraan työhyvinvointiin.

5) Kun omaa ääntä oppii ymmärtämään ja käyttämään mahdollisimman tarkoituksenmukaisesti, ääneen liittyvät sairauspoissaolot vähenevät.

Takaisin kurssisivulle ->