Ajankohtaista

Laulutunnille tai puhevalmennukseen Riihimäelle tai verkkotunnille – varaa aikasi netissä!

UniikkiÄäneltä saat opetusta niin puhe- kuin lauluäänenkin kehittämiseen sekä äänenhuoltoon. Laulun ja puhetekniikan kertatunteja voit varata verkkokalenterista helposti silloin kun sinulle sopii, ja kurssitarjontaan ja kausiopetukseen voit tutustua alta. Mikäli verkkokalenterista ei löydy sopivaa aikaa, ilmoittaudu UniikkiListalle, niin saat viestiä vapautuneista ajoista. Kalenteri elää jatkuvasti, joten kannattaa käydä itsekin säännöllisesti katsomassa vapaita aikoja. Sähköisiä tai perinteisiä lahjakortteja yksittäisille laulu- ja puhetunneille voit ostaa verkkokaupasta. Lisätietoja palveluista saat UKK-palstalta, ottamalla yhteyttä lomakkeella tai lähettämällä suoraan sähköpostia.

Muistutus hengitystieinfektioista!

Hengitystienfektion aikana (oli taudinaiheuttaja mikä tahansa) on haitallista käyttää ääntä. Voit aiheuttaa itsellesi pitkäaikaisen ääniongelman, jopa vaurioita äänihuuliin, jos rasitat ääntäsi esimerkiksi kurkkukipuisena. Lisäksi saatat tartuttaa opettajan, joka pahimmillaan joutuu peruuttamaan tunteja viikoiksi sairastumisen takia. Ethän siis koskaan tule nuhaisena, yskäisenä tai koronalle altistuneena tunnille. Ei-oireiselle (laulu- tai puhekunnossa oleville) altistuneille voidaan pitää tunti verkon välityksellä. Lue lisää etätunneista sivulta: https://uniikkiaani.fi/ajankohtaista/puhetunti-tai-laulunopetusta-verkossa/.

Kauden laulun- ja puheopetus, musiikin teorian tunnit ja äänenkäytön koulutukset:

Ilmoittautuminen kesäkaudelle on alkanut ja päättyy viimeistään 31.3.

Ilmoittaudu kausiasiakkaaksi laulu-, puhe- tai musiikin teorian tunneille Riihimäelle tai osallistu kauteen verkkotuntien välityksellä siellä missä sinä olet! Viikoittain tai kahden viikon välein pidettävillä yksilötunneilla opettajasi on paikalla vain sinua varten ja saat henkilökohtaista palautetta kehittymisestäsi sekä ohjausta harjoittelemiseen. Mikäli haluat panostaa oppimiseesi ja saada säännöllistä opetusta edullisemmin, kausiasiakkuus on sinulle juuri oikea vaihtoehto!

Lue lisää ja ilmoittaudu ->

Laulukurssi duoille – ilmoittaudu kesäksi viimeistään 31.3.

Ota kaveri mukaan ja tule laulamaan! Duokurssilla opit samoja asioita kuin yksilötunneillakin: laulutekniikkaa, fraseerausta ja tulkintaa, ja totut laulamaan toisen kuunnellessa. Paritunnit mahdollistavat yksilöohjauksessa harjoiteltavien kappaleiden lisäksi stemmalauluun tutustumisen ja duettojen treenaamisen. Harjoituksia tehdään yksin ja yhdessä, ja teet oivalluksia myös kaverin oppiessa.

Lue lisää ja ilmoittaudu ->

Ilmaisuvoimaa lauluääneen! -pienryhmäkurssi

Ilmaisuvoimaa lauluääneen on edullinen ryhmäkurssi, joka sisältää 5 tuntia täyttä asiaa äänenkäytöstä ja miten ääneen saa lisää sävyjä ja dynamiikkaa. Kurssissa teoriatieto yhdistetään käytäntöön yhdessä treenaamalla ja kurssipäivän lopuksi on vielä mestarikurssi, jolloin saat työstää omaa kappalettasi. Tämä tehokurssi sopii niin aloittelevalle kuin pitkälle edistyneelle laulajalle, joka haluaa lisää sävyjä ääneensä, oppia käyttämään ääntään paremmin ja tulkitsemaan kappaleita monipuolisesti.

Lue lisää -> 

Puheopetusta ja laulutunteja verkossa

UniikkiÄäneltä saat puheen ja laulun yksilöopetusta Riihimäen toimipisteen lisäksi myös verkossa. Verkko-opetus lanseerattiin jo vuonna 2019, jotta myös kauempana asuvat puhe- ja laulunopetusta kaipaavat asiakkaat voivat saada ammattitaitoista puhe- ja laulunopetusta ilman hankalia järjestelyjä. Pandemia lisäsi verkko-opetuksen suosiota ja nykyisin moni kokeekin verkko-opetuksen hyvänä vaihtoehtona lähitunneille. Et tarvitse muuta kuin toimivan nettiyhteyden sekä tietokoneen, tabletin tai puhelimen, jossa niin ikään on toimiva mikrofoni, kamera ja kaiuttimet.

Lue lisää ja varaa verkkotunti ->

Yksilöllinen puhevalmennus äänenkäyttösi kehittämiseen

Haluatko puheäänellesi lisää kestävyyttä, kuuluvuutta ja ilmaisuvoimaa? Tule puheäänen yksilövalmennukseen. Määrittelemme yhdessä tavoitteesi alkukartoituksen perusteella ja seuraamme kehitystäsi kurssin aikana. Saat henkilökohtaista ohjausta puheäänesi kehittämiseen ja kirjalliset ohjeet kotiharjoittelusi tueksi. Puhevalmennus sopii sinulle, joka haluat kehittää puheääntäsi tavoitteellisesti ja tehokkaasti. Voit helposti ilmoittautua nettilomakkeen kautta ja ilmoittaa sitä kautta sopivan ajankohdan kurssillesi.

Lue lisää ja ilmoittaudu ->

Tulevia ryhmäkursseja – kurssiajankohtaa ei vielä määritelty

ÄäniRetki – ryhmämatka äänentuoton ihmeelliseen maailmaan

Tutustu äänesi ulottuvuuksiin tutkien ja kokeillen, puheen ja laulun keinoin! Tällä pienryhmäkurssilla äänentuotto ei ole vakava asia: emme arvioi taitojasi tai ääntäsi, vaan leikittelemme ääniasetuksilla ja kuulostelemme niiden vaikutusta sointiin. Kurssi sopii aloitteleville laulajille ja pidemmällekin ehtineille, eikä kurssilla ole laulupakkoa. Myös puheäänen treenaamiseen kurssi sopii erinomaisesti. Kurssilla oppimiesi teknisten harjoitusten avulla voit muokata äänentuottoasi haluamaasi suuntaan – kuitenkin taloudellisesti ja terveellisesti.

Lue lisää täältä->

ÄäniHelppi – Puhetyöläisen ensiapupaketti äänenhuoltoon

ÄäniHelppi on puhetyötä tekeville suunniteltu pienryhmäkurssi, jolla palautat äänesi hyvinvoinnin rasittavan työrupeaman jälkeen ja opit tekniikoita, joilla parannat äänenkäyttöäsi puhetyöläisen arjessa. Kurssista on hyötyä erityisesti opettajille, lastentarhanopettajille ja muille työssään runsaasti ääntään käyttäville. Huom! Kurssi voidaan järjestää myös työpaikallasi!

Lue lisää täältä ->

Muuta hyödyllistä

Joko olet UniikkiListalla?

Pelkäätkö missaavasi kaikki hyvät jutut, kuten kausi- tai kurssi-ilmoittautumiset? Liity UniikkiListalle, niin saat infoa aina, kun jotain tapahtuu.