Usein kysyttyä

Millaisia tunteja on tarjolla? Kuka voi tulla laulutunnille? Entä kenen kannattaa ottaa puhetunteja? Missä ja koska opetusta järjestetään? Mikä on UniikkiLista? Milloin kausiasiakkaaksi ilmoittaudutaan? Näihin ja muihin yleisiin kysymyksiin löydät vastauksen FAQ:sta. Mikäli et löydä kaipaamaasi vastausta, ota yhteyttä: info (at) uniikkiaani.fi

Haluan laulutunneille, mitä vaihtoehtoja minulla on?

UniikkiÄäneltä saat laulunopetusta kertatunteina, kurssimuodossa tai vaivattomalla kausisopimuksella, joko yksilöopetuksena tai pienryhmässä. Opetusta järjestetään niin fyysisesti paikan päällä Riihimäen ja Helsingin toimipisteissä tai verkkotunteina, joihin voit osallistua mistä tahansa.

En osaa laulaa enkä ole koskaan ennen käynyt laulutunneilla, voinko tulla UniikkiÄänen tunneille?

Voit tulla, UniikkiÄänellä ei ole lähtötasovaatimuksia. Tunneille voi tulla jokainen yli 14-vuotias laulutaivaltaan aloittelevasta, epävarmastakin harrastajasta tulkintaansa ja laulutekniikkaansa hiovaan ammattilaiseen.

Kenelle puheopetus on tarkoitettu?

Puheäänen valmennukseen voi tulla jokainen oman äänensä kehittämisestä kiinnostunut. Erityisen suositeltavaa se on puheääntä työssään tarvitseville, kuten myyjille, opettajille, toimittajille, poliitikoille, juristeille, papeille jne. Yksilövalmennuksessa lähdemme aina liikkeelle sinun tavoitteistasi, joten saat ohjausta oman tarpeesi mukaan vaikkapa kuuluvan ja kantavan äänen tai vakuuttavan ja ilmaisevan puhetavan kehittämiseen.

Miten varaan tunnin?

Voit varata ja peruuttaa kertatunteja nettikalenterista UniikkiÄänen yleisten maksu- ja peruutusehtojen puitteissa, jotka hyväksyt luodessasi profiilia kalenteriin ja varatessasi tunnin. Kalenteri näyttää vapaana olevat ajat ilman kirjautumista, mutta varataksesi ajan sinun on luotava oma käyttäjäprofiili ja kirjauduttava sisään. Tarjolla olevat ajat vaihtelevat viikoittain, joten kannattaa tarkkailla vapaita aikoja säännöllisesti. Kaikkiin tunteihin sovelletaan UniikkiÄänen palveluehtoja.

Miten käytän verkkokalenteria?

Mene UniikkiÄänen verkkokalenteriin joko kotisivujen navigaation kohdasta ”Kalenteri” tai tämän linkin kautta. Jos et ole luonut profiilia kalenteriin, tee se ensin ja kirjaudu profiiliisi. Jos haluat tulla fyysisesti paikalle toimipisteeseen, valitse toimipiste (Helsinki tai Riihimäki). Jos taas haluat verkko-opetusta, sinun kannattaa katsoa kummankin toimipisteen aikatarjonta, sillä verkkotunteja annetaan samojen opetusaikojen puitteissa kuin Riihimäellä tai Helsingissä.

Valittuasi toimipisteen valitse otsikkopalkista Kertatunnit, Prepaid-tunnit, Lahjakorttiasiakkaat tai Kausiasiakkaat. Jos tulet fyysisesti paikalle yksittäiselle kertatunnille, valitse vaihtoehto ”Kertatunnit” ja sieltä sopiva tunti itsellesi. Jos haluat maksaa kertatuntisi ennakkoon tai varata verkkotunnin, valitse tällöin Prepaid-tunnit. Jos olet saanut lahjakortin, valitse ”Lahjakorttiasiakkaat”. Jos olet taas ilmoittautunut kausiasiakkaaksi, tällöin varaukset tehdään ”Kausiasiakkaat”-näkymästä.

Valittuasi sopivan varausnäkymän, valitse sen jälkeen sopiva tuntivaihtoehto ja aika. Huomaa, että kalenteri näyttää vain sellaiset slotit, joihin mahtuu kyseisen pituinen tunti. Näin ollen kannattaa katsoa eri lyhyempiäkin tuntivaihtoehtoja, niin saatat löytää enemmän vapaita aikoja. Kalenteri ohjaa sinua tekemään varauksen loppuun, sekä tarvittaessa maksamaan sen. Näet omat varauksesi profiilistasi ja saat myös sähköpostimuistutuksen varauksestasi 2 päivää ennen tuntia.

Kaikkiin tunteihin sovelletaan UniikkiÄänen palveluehtoja.

Minkä pituisia tunteja on tarjolla?

Puhe- ja laulutunteja on 40 ja 55 min pituisina. Kurssit voivat olla 1,5–6 h pituisia.

Minkälaisia maksutapoja UniikkiÄänellä on?

Kertatunnit maksetaan paikan päällä käteisellä, maksukortilla (myös Visa Electron), ePassilla, Eazybreakillä, Smartumin seteleillä/mobiilimaksulla tai Edenredin mobiilimaksulla. Valitettavasti UniikkiÄänen korttimaksujärjestelmän kautta ei voida maksaa Edenredin tai Smartumin maksukorteilla. Voit kuitenkin kytkeä Edenredin/Smartumin maksukortin kyseisen palveluntarjoajan mobiilimaksusovellukseen ja maksaa näin mobiilisti. Edellä mainitut maksutavat koskevat ainoastaan sellaisia kertatunteja, jotka pidetään fyysisesti paikan päällä Riihimäellä tai Helsingissä, jolloin maksu voidaan hoitaa tunnin yhteydessä. Verkkotunnit maksetaan aina ennakkoon. Myös tavallisia kertatunteja voi maksaa ennakkoon kalenterin kautta (valitse tällöin Prepaid/Kerta- ja verkkotunnit -näkymä). Kertatunteja (tavallisia tai verkkotunteja) ei anneta laskua vastaan. Kausiasiakkuus ja kurssit maksetaan laskulla, Smartumilla/Edenredillä/Eazybreakillä/ePassilla ennakkoon. Tietyille kursseille ja kausiasiakkuudelle annetaan myös luotollinen maksuvaihtoehto Innovoicen kautta.

Miten valmistaudun tunnille?

Uudet asiakkaat saavat sähköpostitse tarkempaa tietoa laulutunnille valmistautumisesta 2 päivän sisällä varauksen vastaanottamisesta. Ensimmäisellä tunnilla kartoitetaan asiakkaan tarpeet ja tavoitteet.

Haittaako flunssa opetusta?

Mikä tahansa hengitystietulehdus vaikuttaa ääneen eikä äänenkäytön harjoittaminen ole tällöin suositeltavaa. Pahimmassa tapauksessa voit aiheuttaa itsellesi äänihäiriön, jos käytät ääntäsi esimerkiksi kurkunpään tai äänihuulten tulehduksen aikana. Opettajana minulla on myös eettinen vastuu olla opettamatta sellaista, jolla ääni on selvästi huonossa kunnossa. COVID19-pandemian seurauksena UniikkiÄänellä ollaan entistä tarkempia siitä, että tunneille ei tulla pienessäkään nuhassa. Hoidathan siis itsesi kuntoon aina ennen tunnille tulemista ja noudata niin lääkärin kuin viranomaisten ohjeistuksia.

Miten pääsen laulukurssille?

Laulukursseja (yksilö- ja ryhmä-) järjestetään säännöllisin väliajoin ja niistä tiedotetaan aina erikseen Ajankohtaista-palstalla. Kursseihin on aina oma erillinen ilmoittautumisaikansa ja -lomakkeensa. Kursseihin sovelletaan erillistä kurssisopimusta ja ne laskutetaan ennakkoon. Liittymällä UniikkiListalle saat tiedon tulevista kursseista ja ilmoittautumisista ensimmäisten joukossa.

Haluan käydä laulun yksilötunneilla säännöllisesti. Mikä on minulle paras vaihtoehto?

Jos haluat käydä säännöllisesti laulutunneilla, kausisopimus on tällöin paras ja edullisin vaihtoehtosi. Laulun yksilötunnit ovat joko 40 tai 55 minuutin mittaisia. Tunnit pidetään viikoittain tai joka toinen viikko paketista riippuen. UniikkiÄänen vuosi jakautuu kolmeen kauteen: syys–joulukuu, tammi–huhtikuu ja touko–elokuu. Tuntien hinnat ovat kertatunteja edullisemmat, ja sitoudut opetukseen 4 kuukaudeksi kerrallaan. Kausimaksun voi maksaa joko kerralla tai osamaksulla (luottotiedot tarkistetaan, kausimaksuun lisätään mm. tilinhoitomaksut yms. luottoon liittyvät kulut). Kausipaikkoja on rajoitetusti ja jokaiselle kaudelle ilmoittaudutaan erikseen n. 1 kk ennen kauden alkua. UniikkiListalle tietonsa antaneet saavat erillisen muistutuksen kausi-ilmoittautumisen lähestyessä. Uusia asiakkaita voidaan ottaa kesken kauden, mikäli vapaita aikoja on vielä tarjolla. Kausiasiakkaaksi ilmoittautuneille pyritään järjestämään vakioaika, tai tunnit voi varata erikseen verkkokalenterista yleisten varausehtojen puitteissa. Kausiopetuksessa sovelletaan yksilötuntien kausisopimusehtoja.

Minkä ikäinen voi tulla laulutunneille?

Laulussa voi kehittää itseään loputtomiin, ja UniikkiÄänellä opetetaan kaiken ikäisiä teineistä vaareihin. Alaikärajana on kuitenkin 14-vuotta, jotta pahin äänenmurrosvaihe olisi jo ohitettu ennen tunneille tuloa.

Miten saan tietoa kursseille ja kausiasiakkaaksi ilmoittautumisesta?

Liity UniikkiListalle, niin saat infoa kausi-ilmoittautumisen lähestyessä!

Mikä on VIP-asiakas?

VIP-asiakkaaksi pääsevät automaattisesti kaikki ne kausiasiakkaat, jotka ovat olleet katkeamatta vähintään vuoden (= 3 kautta perätysten) UniikkiÄänen kausiasiakkaina. VIP-asiakkaat saavat erityisen alennuksen kausimaksusta sekä muita etuja.

Voinko ostaa tunteja myös lahjaksi?

Voit ostaa ystävällesi laulu- ja puhetunteja lahjaksi UniikkiÄänen verkkokaupasta. Tämä edellyttää vain verkkopankkiyhteyksiä sekä toimivan sähköpostiosoitteen. Lahjakortin voi tilata joko perinteisenä, tyylikkäänä korttina tai sähköisenä pdf-versiona. Lahjaksi voit ostaa yksittäisen laulun tutustumistunnin tai valita lahjakorttiin omavalintaisen tuntipaketin esimerkiksi yhdistelemällä laulu- ja puhetunteja. Fantasia-lahjakortissa voit antaa lahjaksi itsellesi sopivan summan, jonka lahjan saaja voi käyttää haluamallaan tavalla. Kiireellisissä tapauksissa otathan UniikkiÄäneen ennakkoon yhteyttä, jotta kortti ehditään toimittaa perille ajoissa.

Missä UniikkiÄäni opettaa?

UniikkiÄäneltä saat opetusta virtuaalisesti verkon välityksellä, fyysisesti Helsingissä ja Riihimäellä sekä tilauksesta asiakkaan omissa tiloissa. Verkko-opetus tapahtuu Zoomin:n palvelun kautta. Voit saada verkkotunnin siis missäpäin maailmaa tahansa, kunhan sinulla on toimiva nettiyhteys sekä mikrofoni/kaiuttimet/kamera tietokoneessa, tabletilla tai älypuhelimessa. Kannattaa kuitenkin valita rauhallinen paikka, jossa voit keskittyä äänentuottoon eikä sinun tarvitse pelätä aiheuttavasi häiriötä. Helsingin toimipiste sijaitsee Alppiharjussa osoitteessa Läntinen Brahenkatu 12. Riihimäen toimipiste sijaitsee idyllisessä Hyttikorttelissa (Lehmustie 4). Fyysiset opetuspisteet vaihtelevat päivän mukaan. UniikkiÄäni tekee tilauksesta äänenkäytön koulutuskeikkoja myös yrityksien tai yhteisöjen omissa tiloissa.

Mitkä ovat UniikkiÄänen opetusajat? Löytyykö ilta-aikoja?

Opetusta on tarjolla pääosin arki-iltoina. Suurempia ryhmäkoulutuksia ja tilaustunteja voidaan pitää myös viikonloppuisin. Vapaita aikoja voit katsoa verkkokalenterista. Opetuspäivät vaihtelevat toimipisteittäin: tällä hetkellä Helsingissä opetusta on tarjolla maanantaisin, Riihimäellä tiistaisin ja torstaisin, joskus myös perjantaisin. Verkkotunteja on tarjolla Riihimäen ja Helsingin opetusaikojen puitteissa, eli jos haluat verkkotunnin, kannattaa katsoa sopivaa aikaa molemmista toimipisteistä.

Mikä on UniikkiLista?

UniikkiLista on jonotus- ja tiedotuslista, jonka kautta saat ilmoituksen lähestyvistä ilmoittautumisajoista, kertatuntien peruutusajoista sekä tulevista kursseista oman kiinnostuksesi mukaisesti.
Ilmoittaudu UniikkiListalle tästä!

Mitä Foorumissa tapahtuu?

Foorumi on uniikkiääniläisten oma tieto- ja oppimisympäristö, jota käytetään materiaalin jakoon, tiedotukseen ja keskusteluun. Tällä hetkellä Foorumi on käytössä laulun kausiasiakkailla ja yksittäisillä kursseilla, joten pääset kirjautumaan sinne ainoastaan UniikkiÄäneltä saamallasi salasanalla.

%d bloggaajaa tykkää tästä: