Puhetunti tai laulunopetusta verkossa

UniikkiÄäneltä saat puheen ja laulun yksilöopetusta Riihimäen toimipisteen lisäksi myös verkossa. Verkko-opetus lanseerattiin jo vuonna 2019, jotta myös kauempana asuvat puhe- ja laulunopetusta kaipaavat asiakkaat voivat saada ammattitaitoista puhe- ja laulunopetusta ilman hankalia järjestelyjä. Pandemia lisäsi verkko-opetuksen suosiota ja nykyisin moni kokeekin verkko-opetuksen hyvänä vaihtoehtona lähitunneille. Et tarvitse muuta kuin toimivan nettiyhteyden sekä tietokoneen, tabletin tai puhelimen, jossa niin ikään on toimiva mikrofoni, kamera ja kaiuttimet.

Yksittäisiä verkkotunteja voit varata suoraan UniikkiÄänen kalenterista seuraavasti:
  1. Tee itsellesi profiili kalenteriin. Tunteja ei voi varata ilman profiilia, vaikka toki pääset katsomaan tarjolla olevia aikoja ilman kirjautumista.
  2. Valitse kalenterista toimipaikka (Riihimäki) ja näkymäksi ”Prepaid-tunnit”. Verkkotunnit on maksettava aina ennakkoon, joko yksittäin tai ostamalla edullisemman 4 kerran prepaid-kortin. Mikäli vahingossa valitset väärästä näkymästä ajan, et pääse maksamaan tuntia ennakkoon ja sinun oletetaan saapuvan fyysisesti paikalle toimipisteeseen.
  3. Valitse haluamasi tunti, varaa aika ja seuraa kalenterin ohjeita maksussa. Voit myös ensin ostaa prepaid-kortin ja tämän jälkeen klikata ”maksa prepaid-kortilla”, jolloin varaamasi käynti vähennetään suoraan prepaid-kortilta. Näet aina varauksesi ja korttisi tiedot sekä voimassaoloajan omasta profiilistasi kohdasta ”omat prepaid-kortit”.
  4. Tehtyäsi varauksen, jää odottamaan ohjeistusta ensimmäiselle tunnille valmistautumiseksi. Se lähetetään sähköpostiisi 2 päivän sisällä varauksestasi. Mikäli ohjeistusta ei näy, tarkista roskaposti- tai mainospostikansiosi. Ohjeistuksessa on myös linkki, jota kautta pääset verkkotunnille.

Voit osallistua verkko-opetukseen myös kausiasiakkaana, jolloin saat tuntisi edullisemmin. Lue kausiasiakkuudesta lisää täältä.

Miten verkkotunti toimii?

Verkkotunti pidetään Zoomin kautta. Sinun ei tarvitse ladata koneellesi ylimääräisiä ohjelmia, mutta yhteys on vakaampi, jos tulet Zoomin oman appin kautta tunnille selaimen asemesta. Saat tarkempia ohjeita/liittymislinkin varattuasi tunnin.

Zoom mahdollistaa myös tunnin äänittämisen. Saatkin halutessasi äänitteen itsellesi tunnin jälkeen – näin saat yhdestä tunnista moninkertaisen hyödyn!

Miten valmistaudun verkkotuntiin?

Etsi itsellesi rauhallinen paikka, jossa ei ole häiriötekijöitä ja jossa voit vapautuneesti tuottaa ääntä.

Tarkista hyvissä ajoin, että koneessasi on toimiva nettiyhteys, mikrofoni, kamera ja kaiuttimet ja että ne ovat päällä. Eri tietokoneissa on mahdollisuus myös säätää äänenlaatua, joten kannattaa tämäkin tehdä ennakkoon. Monissa kannettavissa tietokoneissa on kaiuttimet eivät ole parhainta laatua, joten jos mahdollista, kannattaa kytkeä kone ulkoisiin kaiuttimiin. Jos sinulla on headset (tai muu mikrofoni), se saattaa myös parantaa äänenlaatua ja näin helpottaa opetustilannetta.

Verkkotunnin kulku

Puheen verkko-opetuksessa ei välttämättä esiinny rajoittavia tekijöitä, opetus on pitkälti samankaltaista kuin jos olisit fyysisesti paikalla. Sen sijaan laulunopetus toimii hieman eri tavalla: opettajasi ei voi säestää sinua, joten vaihtoehtoina on käyttää taustanauhaa (karaokea), säestää itse itseään tai laulaa ilman säestystä. Mikäli haluat käyttää taustanauhaa, sinun tulee itse hankkia se. Saat vinkkejä helpoista netin kautta saatavista karaokesovelluksista, kun olet varannut ensimmäisen tunnin, ja toki voit käyttää myös perinteisiä karaokelevyjä. Luonnollisesti taustanauhankin toimivuus kannattaa testata etukäteen, jottei aikaa mene tekniseen säätämiseen.

Yleisesti ottaen verkkolaulunopetuksessa kannattaa harjoitettava kappale olla sen verran hyvin hallussa, ettei sitä tarvitse siinä verkkovälitteisesti opetella, sillä se muuttuu hankalammaksi kuin fyysisesti läsnä ollessa. Verkossa tapahtuva laulunopetus soveltuukin parhaiten tekniikan harjoittamiseen ja äänentuottoon liittyvien ongelmien ratkaisemiseen, tai vaihtoehtoisesti tulkinnan/esiintymisen harjoittamiseen. Taustanauhan lisäksi sinun tulisi informoida opettajaasi harjoitettavasta kappaleesta etukäteen ja lähettää siitä nuotit skannattuna tai kuvatiedostona, mikäli opettajallasi ei ennestään ole niitä.

Teknisten ongelmien sattuessa

UniikkiÄäni ei ole vastuussa siitä, jos asiakkaan tekniset yhteydet eivät mahdollista verkkotunnin täydellistä onnistumista. UniikkiÄäni huolehtii omalta osaltaan, että verkkoyhteydet ovat kunnossa ja verkkotunteja annetaan hyvälaatuisen teknisen välineistön kautta (hyvälaatuinen mikrofoni, äänikortti). On selvää, että välillä verkkoyhteys voi pätkiä, joten siihen kannattaa henkisesti varautua. Pienet ja satunnaiset pätkimiset eivät kuitenkaan estä tunnin kulkua. Jos jostain syystä tunti ei onnistu lainkaan, asiakkaan kanssa neuvotellaan korvaavista toimenpiteistä.

Tervetuloa kokeilemaan verkkotuntia!

Takaisin kurssisivulle ->