UniikkiÄänellä puhe ja laulu kohtaavat

Tua ja Bianca

Äänenkäytön kouluttajat, laulupedagogit ja vokologit Tua ja Bianca

Hei! Olemme Bianca ja Tua, puhe- ja lauluäänen asiantuntijoita – laulunopettajia (AMK), puhetekniikan kouluttajia ja ihmisäänen tutkijoita eli vokologeja (FM). Autamme sinua ymmärtämään paremmin omaa ääntäsi ja tuemme sinua matkallasi taitavaksi äänenkäyttäjäksi.

Opetamme äänenkäyttöä sen kaikissa variaatioissaan: hiljaisesta puheesta huutoon ja pop-/jazzlaulusta klassiseen. Ääni on tärkeä osa persoonaa ja jokaisen äänenkäyttötarpeet ovat yksilölliset. Haluamme tarjota opetusta juuri sinun äänesi ehdoilla ja hyödynnämme äänitiedettä eli vokologiaa opetuksessamme. Käytämme opetuksessamme erilaisia tieteeseen perustuvia ja ääniammattilaisten koulutuksessa perinteisesti käytettyjä menetelmiä. Tarjoamme puheen, laulun ja äänenhuollon koulutusta niin yrityksille kuin yksityisasiakkaille.

Ihmisääni on inspiraation lähteemme ja äänitiede intohimomme. Kouluttajina haluamme itsekin pysyä ajan tasalla ja haemme säännöllisesti uutta inspiraatiota erilaisilta laulu-, äänenkäyttö-, improvisaatio- ja draamakasvatuskursseilta. Seuraamme myös aktiivisesti alan tutkimusta, sillä ääni on ihmeellinen instrumentti, jonka toiminnoista ei tiedetä vielä kaikkea. Odotammekin kiinnostuneina, mitä tulevaisuus tuo tullessaan ihmisäänen tutkimuksessa ja kehittämisessä!

MONIPUOLISTA ÄÄNIKOULUTUSTA JA LAULUNOPETUSTA

Ääni syntyy samalla tavalla puheessa ja laulussa: vain voimakkuudet, sävelkorkeudet ja äänensävyt vaihtelevat käyttötarkoituksen mukaan. Tutkitusti terveellä äänellä voi tehdä melkein mitä vain, kunhan keho on tullut tutuksi ja oikea tekniikka on hallussa. Terveen äänentuoton lisäksi huomioimme opetuksessamme myös puheen ja eri laulutyylien ilmaisulliset tavoitteet. Moni puhetyötä tekevä aloittaa laulutunnit, koska muita vaihtoehtoja äänenkäytön harjoittamiseen ei tunnu löytyvän. UniikkiÄäni on syntynyt vastaamaan tähän tarpeeseen ja saat laulunopetuksen lisäksi myös puheeseen erikoistunutta äänikoulutusta.

Haluamme auttaa sinua puhe- tai lauluäänesi kehittämisessä – tai miksei vaikka molemmissa! Laulutunneillamme ja puhetekniikan koulutuksissamme saat oivalluksia omasta äänestäsi: opit käyttämään sitä rasittamatta ja monipuolisesti, ja ennen kaikkea nauttimaan tuosta upeasta ilmaisun välineestä.

%d bloggers like this: