Puhetyöläisen asialla

UniikkiÄänen päätavoitteena on tarjota monipuolista puhe- ja lauluäänen koulutusta yrityksille ja kuluttaja-asiakkaille. Monipuolista siksi, koska äänenkäytön vaatimukset vaihtelevat eri työtehtävissä huomattavasti. Opettajat ja myynnin ammattilaiset tarvitsevat vakuuttavaa ääntä, asiakaspalvelijat taas vakuuttavan rinnalla miellyttävää. Vokologina huomioin myös ne äänen piirteet, jotka syystä tai toisesta saattaisivat vaikeuttaa viestintää. Joillakin ammattiryhmillä toimiva lauluääni on osa ammattitaitoa, joten tarpeen mukaan autan myös sen kehittämisessä.

Puhetyöläisillä ei ole helppoa. Moni saattaa puhua päivän aikana useita tunteja, mutta harva on saanut äänenkäyttöönsä minkäänlaista koulutusta. Olosuhteetkaan eivät aina ole puhumiselle kaikkein otollisimmat: akustiikka tökkii, ilman epäpuhtaudet rasittavat äänentuottoelimistöä ja taustamelu vaikeuttaa kuulumista entisestään. Jos tähän vielä lisätään syystä tai toisesta omaksuttu puristeinen puhetapa, on selvää ettei ääni voi hyvin.

Koska ääni on puheammatissa tärkeä työväline, puutteet sen toiminnassa vaikuttavat myös työhyvinvointiin. Jos työntekijä joutuu olemaan huolissaan siitä, kestääkö hänen äänensä tai kantautuuko se kuulijan korvaan asti, se huonontaa mahdollisuuksia keskittyä vuorovaikutukseen ja puhuttavaan asiaan. Pahimmassa tapauksessa työteho kärsii.

Onneksi äänenkäyttöön voi vaikuttaa. Äänikoulutuksella on puhetyöläisen näkökulmasta kolme tärkeää tavoitetta: helppous, monipuolisuus ja kestävyys. Äänentuoton pitäisi aina tuntua vaivattomalta, etenkin kun on kyse pitkäkestoisesta puhumisesta. Koska ääni ilmaisee ajatuksia, asenteita ja tunteita, on tärkeää että myös eri äänenpiirteet (äänenlaatu, -korkeus, -voimakkuus sekä niiden vaihtelu) tukevat viestin perille menemistä. Kestävyyttä ei liene tarvetta perustella sen kummemmin – äänen täytyy kestää, jotta työtä voi tehdä.

UniikkiÄäni tekee maailmasta puhetyöläisille paremman paikan. Tervetuloa mukaan!

Bianca 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: